LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Wonders of Science

Rapport de stage : Wonders of Science. Recherche parmi 300 000+ dissertations

Par   •  21 Juin 2023  •  Rapport de stage  •  332 Mots (2 Pages)  •  312 Vues

Page 1 sur 2

[pic 1]

Wonders of Science

Wij hebben de wonders of science speech, gegeven door Albert Einstein op 22 augustus 1930 in Berlijn ter gelegenheid van de opening van de 7de radio- en audioshow, gekozen. Wij hebben specifiek deze gekozen vanwege onze gemeenschappelijke interesse in de wetenschappen. Einstein grijpt meteen de aandacht van zijn publiek met zijn opening “Ladies and Gentlemen who are present and who are not!”. Later complimenteert hij ook zijn publiek met de zin “And everybody should be ashamed who uses the wonders of science and engineering without thinking and having mentally realized not more of it than a cow realizes of the botany of the plants which it eats with pleasure”.

Einstein heeft duidelijk zijn pleidooi voorbereid. Dit kunnen we zien aan de aard van de speech nl. genus demonstrativum, wat passend is bij het onderwerp. We merken tevens op dat hij niet enkel zijn publiek iets wou bijleren maar ook op hun geweten wou werken. Ook over de plaats en het moment is nagedacht: omdat hij zijn speech op 22 augustus 1930 gaf, bestond zijn publiek voornamelijk uit radiofans die het met hem eens zouden zijn. Zijn speech dient tevens als één groot argument om zijn publiek, aanwezig of niet, te overtuigen om de wonderen van de wetenschap meer te leren waarderen.

Einstein was een wetenschapper dus hij probeerde niet zijn publiek te overhalen door gebruik te maken gevoelens maar door logica en ethiek te gebruiken. We zien dat hij ethiek gebruikt aan de hand van de zin “And everybody should be ashamed who uses the wonders of science and engineering without thinking and having mentally realized not more of it than a cow realizes of the botany of the plants which it eats with pleasure”. Zijn gebruik van logica is monotoon, hij herinnert mensen niet simpelweg maar als mens, maar als wat ze verwezenlijkt hebben. In zijn pleidooi maakte hij maar schaars gebruik van stijlfiguren: een drievoudigheid, hier en daar een anafoor en sporadisch een asyndeton.

[pic 2]

...

Télécharger au format  txt (2.1 Kb)   pdf (113.6 Kb)   docx (28.8 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com