LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

It sistems

Étude de cas : It sistems. Recherche parmi 300 000+ dissertations

Par   •  2 Février 2016  •  Étude de cas  •  1 488 Mots (6 Pages)  •  656 Vues

Page 1 sur 6

Printr-o examinare aprofundata a 33 de proiecte de programe-cadru ale UE, autorii prezinta  eforturile majore depuse în evoluția tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC) în transportul multimodal de marfă . Se prezinta  barierele de inhibare rapidă a aplicațiilor TIC în transportul multimodal.

Cultivarea problemelor de mediu, creșterea prețului combustibililor și congestionarea pe mai multe rețele rutiere necesită noi soluții pentru operațiunile de transport de mărfuri. O rețea integrată de transport multimodal este un factor critic pentru companii de a executa cu succes procesele din lanțul de aprovizionare, atât pe plan intern și pe plan internațional. Cu toate acestea, natura complexă a integrării sistemului de transport multimodal,  implica o gama de operatori care pot limita cresterea multimodalitatii. Una dintre cele mai importante constrângeri este lipsa de conectivitate eficace și eficienta de informații între și între diferite moduri (apă, aer, rutiere și feroviare).

Transportului multimodal se referă la transportul de mărfuri pe două sau mai multe cai diferite de transport (cum ar fi rutier, feroviar, aerian sau pe căi navigabile interioare, precum și de transport maritim scurt sau de adâncime), ca parte a contractului în cazul în care de multe ori un operator de transport multimodal (MTO ) este responsabil pentru executarea intregului contract de transport. Circulația mărfurilor ar putea fi în limitele unei țară sau internaționala, cu proceduri suplimentare, cum ar fi vămuire mărfurilor la vamă.

De exemplu, Comisia Europeană propune o serie de măsuri care vizează dezvoltarea unui sistem european de transport capabil să stabilizeze si sa echilibreze caile de transport și sa încurajeze utilizarea transportului multimodal (CE, 2011).

Sudarea cailor de transport, fiecare avand caracteristici diferite, implica diferiti alti factori: expeditorii, furnizori de servicii logistice,  curierii, operatorii de transport. Fiecare faza din lantul modal de transport trebuie sa fie optimizata si integrata cu alte activitati auxiliare, in vederea realizarii continuitatii (manevrarea, orarul de livrare, pregatirea transportului, incarcarea / descarcarea, monitorizarea vehiculelor).

Din punct de vedere istoric, utilizarea TIC în transport și logistică a început în anii 1960. Exemple tipice sunt sisteme de inventariere, de rutare, de transport si planificare și sisteme de facturare.

Davies și colab. (2007) se concentrează pe impactul Internetului asupra schimburilor de mărfuri și aplicațiilor TIC pe transport în Marea Britanie, care indică faptul că mulți operatori de transport mai mici in Marea Britanie rămân dependenti de sistemele de comunicații  tradiționale, în timp ce logistica marilor companii dezvolta noi metode de lucru susținute de aplicații avansate în domeniul TIC.

În ceea ce privește transportul multimodal, Boschian et al. (2009) și Dotoli et al. (2010) indică faptul că TIC are un potențial uriaș pentru gestionarea eficientă, eficace și fiabila în timp real  a operațiunilor de transport multimodal de marfă.

De exemplu, Dullaert colab. (2009) prezintă o platforma inteligenta de comunicare a agentului cu sediul, în scopul de a crește eficiența costurilor, serviciilor și securitatii. Bock (2010) propune o nouă abordare de control in timp real pentru rețelele de transport de marfă, care integrează transportul multimodal, pentru a reduce drumurile efectuate de catre un vehicul gol.

Sistemul de management al resurselor de transport de marfă implementeaza soluții pentru utilizarea efectivă și eficientă a resurselor unei organizații in vederea optimizarii planificării de transport. Obiectivul este de a realiza un echilibru între cerere (de exemplu:ordine de transport) și a oferta (de exemplu, capacitățile de transport, inclusiv vehicule, șoferi și zonele de depozitare aferente) la un cost minim, cu consolidarea informațiilor disponibile  pe site-ul dispecerilor (TAP, 2000). De exemplu, proiectul F-MAN a dezvoltat un prototip al unui sistem  care oferă informații cu privire la  poziția vagonului și statutul pentru a permite administratorului flotei (feroviare) sa efectueze o selecție economică a vagoanelor și să actualizeze această decizie în cazul în care vagonul este întârziat (F-MAN, 2005). Proiectul MarNIS (2009) reprezintă un sistem de gestionare a informațiilor maritime, al traficului de port, servicii de operare.

Pentru a îmbunătăți performanța generală a transportului multimodal, piata intentioneaza sa creeze un sistem de informații fără sudură și sigur prin interconectarea evoluției în domeniul comunicațiilor mobile cu serviciile de localizare și urmărire cu managementul marfurilor și a tehnologiilor bazate pe Internet. Platformele integrate de acest fel au  scopul de a lega toți participantii pentru a permite cooperarea, colaborarea și schimbul de informații de la punctul de expediere pana la punctul de sosire.

Rolul pozitiv al TIC în îmbunătățirea performanței transporturilor și comunicarea între operatorii de transport multimodal a fost recunoscut de multe părți interesate, dar există, de asemenea, multe obstacole în calea adoptării TIC, care variază de la modul la modul (Coronado et al., 2009) și la companie la companie, în special între întreprinderile mici și mari (Pokharel, 2005). Pe baza revizuirii literaturii, autorii identifica o serie de factori care inhibă adoptarea TIC în funcție de domeniul lor de impact care pot fi clasificate în trei categorii (KOMODA-2009): barierele legate de tehnologie, de politica si de utilizator.

...

Télécharger au format  txt (10.5 Kb)   pdf (129.3 Kb)   docx (11.8 Kb)  
Voir 5 pages de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com