LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Impact of Asian Financial Crisis in Malaysian Economy with special reference to Multinational Companies

Étude de cas : Impact of Asian Financial Crisis in Malaysian Economy with special reference to Multinational Companies. Recherche parmi 300 000+ dissertations

Par   •  2 Février 2016  •  Étude de cas  •  1 012 Mots (5 Pages)  •  979 Vues

Page 1 sur 5

Recenzie

1. Informații recenzor:

Nume , prenume: Tuca Paul-Iulian

Program Master: Logistica Internationala

2. Informații articol / carte:

Titlu: Impact of Asian Financial Crisis in Malaysian Economy with special

reference to Multinational Companies

Autori: Syed Shahab Uddin, Lubna Ahsan

Numele cărții/ revistei  și data apariției: 7-12 Septembrie 2014

3. Aria tematică a subiectului:

             Criza financiara din Asia a lovit regiunea Asiei de Sud-Est in 1997. Datorita acestei crize valutare toate pietele mari de actiuni s-au prabusit, inclusiv cea din Malaezia. Articolul in cauza evidentiaza principalele implicatii ale crizei, masurile care au fost luate de guvernul malaezian pentru a ajuta economia, pentru a recupera investitiile straine. De asemenea se discuta si despre afacerile multinationale.

4. Obiectivele cercetării:

            As vrea sa descriu o serie de probleme ale originii si naturii crizei financiare asiatice din Malaezia, care a avut loc in 1997 si atentia acordata rolului companiilor multinationale cu privire la impactul economic si social. S-a observat ca datorita unei distributii inegale a averilor, pozitia economica a fost slaba. Pe de alta parte, companiile multinationale joaca un mare rol in salvarea economiei din criza.

5. Stadiul actual al cercetarii:

             Pe baza ratei de schimb scazute a bunurilor Maleziene, bursa s-a prabusit complet, Bursa de valori Kuala Lumpur a scazut de la un index de 1300 la mai putin de 500 in Ianuarie 1998 si in jur de 300 in August 1998, ca mai apoi 262 in Septembrie 1998. Cand bursa a scazut, a fortat institutia sa apeleze la situatii limita, prin urmare, furnizorii de imprumuturi din tarile straine au facut un pas in spate si au retras imprumuturile pe termen scurt care au fost oferite acestora.

Investitorii locali si straini erau ingrijorati pentru complicatiile aparute si erau ezitanti in a face tranzactii cu Malaezia si in alte monede, asadar devalorizarea cursului in actiunile lor si in alte piete a oferit optiuni pentru investitii mai bune. Managerii fondurilor au avut optiuni mai bune de investitii in vederea selectarii si mutarii fondurilor mult mai usor ca inainte, in special pe baza restrictiilor mici din Malaezia si alte autoritati.

Potrivit alineatului precedent, investitorii au pierdut increderea si se confrunta cu pierderile din regiune. Fondurile mari de vanzare a stocurilor locale au lovit de asemenea rata de schimb a monedei Malaeziene cu dolarul American. In acest sens, se mentioneaza in continuare ca Banca Centrala, Banca Malaeziana Negara a anuntat ca pentru apararea tarii s-au cheltuit 4 miliarde de dolari, in anul 1997 rata de schimb malaeziana a fost in jur de 2.48 impotriva dolarului American, iar in Ianuarie 1988 rata de schimb pe toata perioada a fost 4.88 in raport cu dolarul.

6. Metodologia cercetării:

Masurile de reforma ale guvernul Malaysian

Sistemul bancar a fost practic puternic. Institutiile financiare s-au confruntat continuu cu problem de dezvoltare adverse pe pietele financiare. Conform studiilor efectuate de Negara Bank, ca Banca Centrala a Malaieziei, se ofera motivele pentru care bancile trebuie recapitalizate, astfel, trebuie sa se conformeze cu cele 4 conditii de mai jos.

  1. Toate institutiile bancare vor trebui sa arate progrese intensive. Ele vor ramane sub supraveghere si vor fi testate lunar, de aceea este necesar ca aceste institutii sa abordeze masuri corective.
  2. Transparenta sistemului financiar este necesara, astfel bancile trebuie sa emita datele privind principalii indicatori solizi ai pozitiei financiare.
  3. Clasificarea imprumuturilor si a standardelor de dispozitie, cu scopul de a reflecta practica internationala
  4. Este necesar ca institutiile bancare sa indeplineasca raportul riscului minim de capital in functie de fiecare trimestru.

Rolul companiilor multinationale pentru reabilitarea de dupa criza

             Procesul de recuperare cuprinde restructurarea economiei din Malaezia. Trebuie gestionat bine exportul fabricatelor, acest sector fiind o mare parte din economia tarii. Companiile multinationale joaca si ele un rol vital in exportul acestui sector de productie.

             In anul 1997, sectorul de productie era estimat la 36% din PIBul total, iar exportul figura la 81% din total. Companiile multinationale au contribuit prin exportul electronicelor, iar suma a fost estimata la 80.8 miliarde RM (moneda locala: Ringgit), un total de 37% din totalul exporturilor.

            Datele si cifrele nu pot fi neglijate. Rolul companiilor multinationale in consumul electronicelor, precum si in industria electronicelor este estimat la 93, respectiv 91% in Malaezia.

...

Télécharger au format  txt (6.4 Kb)   pdf (152.7 Kb)   docx (11.6 Kb)  
Voir 4 pages de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com